Wadlopen Pieterburen
Home Wadlopen Tijden / Tochten Arrangementen Overnachten Restaurants Wellness Wadloopwinkel  
 
 

Wadlopen Schiermonnikoog 3 daags


Boottocht Lauwersoog-Brakzand
Wadlooptocht Brakzand-Schiermonnikoog
Ticket veerboot terug
2x Overnachting inclusief ontbijt
1x 3 gangen keuze diner
Toegang badhuis Waddenwellness
Welkomstdrankje met nootjes
Wadloopwinkel (Pieterburen)
Vanaf 10 jaar

  Voeg toe aan de aanvraag

Programma 3-daags Arrangement Wadlopen Schiermonnikoog (Brankzand) bij Wadlopen-Pieterburen.

Aankomst Pieterburen, even melden in de receptie/waddenwinkel aan de Hoofdstraat 84 in Pieterburen.

De middag verder naar eigen wensen invullen, wij informeren u bij aankomst uiteraard over de bezienswaardigheden in de omgeving.                        
De mogelijkheid om een hapje te eten in restaurant Waddengenot of in de pizzeria "Bij de Buren van Pieter" . Lekker ontspannen in het badhuis Waddenwellness (LET OP: Ongekleed) en/of een drankje drinken in de Après Wadbar, tussen 21.00-22.00 uur 2=1 Happy Hour!


Volgende dag

Uitgebreid ontbijt in restaurant Waddengenot. Met eigen vervoer naar Lauwersoog (ongeveer een half uurtje rijden vanaf Pieterburen). 

Verzamelen met de gidsen van Stichting Wadlopen, Haven 30, 9976 VN Lauwersoog. Onze schepen liggen ca. 75 meter voorbij de blauwe loodsen. 

Aanvang van de boottocht (schip de Boschwad of de Noordster) van Lauwersoog naar Brakzand. Start van de wadlooptocht, van Brakzand naar Schiermonnikoog (zie de tochtbeschrijving hieronder voor verdere info over de tocht).
Terug in Lauwersoog… Aansluitend met eigen vervoer naar Pieterburen en lekker genieten van een 3 gangen diner in restaurant Waddengenot.
Lekker ontspannen in het badhuis Waddenwellness (vergeet uw badkleding, handdoek en slippers niet!) en/of een drankje drinken in de Après Wadbar, tussen 21.00-22.00 uur 2=1 Happy Hour!

Laatste dag

Uitgebreid ontbijt in Restaurant Waddengenot en daarna kunt u uw dag invullen zoals uw wilt.

 

Beschrijving van de Wadlooptocht naar Schiermonnikoog:

Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Brakzand. Vaak stappen op dit schip ook mensen op die een andere wadlooptocht lopen. Als Brakzand-Schier loper stapt u als eerste weer van boord. Daarom willen wij u verzoeken om een plekje voor op het schip te gaan zoeken.

Na een half uurtje varen, vaart het schip tegen de zandbank aan. Via een ladder aan de boeg van het schip, stapt U af, het ondiepe water in. Dit afstappen dient vlot en soepeltjes te verlopen. Het water zakt immers en als het schip te lang blijft liggen, komt het onbedoeld vast te zitten.

Daarna is het verzamelen op de zandbank. De gidsen van het Wadloopcentrum Pieterburen heten u welkom en nemen het verloop van de tocht met U door. De groep trekt daarna oostwaarts, over de harde waddenbodem van de zandplaat Brakzand. Rechts verdwijnt vaargeul De Schildknopen langzaam uit zicht.

Na enige tijd doemt er een mosselbank voor ons op. Achter deze mosselbank ligt het Brakzandstergat. Dit is een door te waden wadgeul. Intussen is onze wadlooptocht al wat afgebogen richting het noorden. Mogelijk dat u nog een oud scheepswrak tegenkomt. Dit is een leuke plek om even te pauzeren. 

Niet lang daarna, passeren we de Sprutel. De Sprutel is een geul waar je heerlijk in kunt zwemmen. Het water heeft een tijdje in de zon stilgestaan en is heerlijk opgewarmd. Indien er tijdens de wadlooptocht geen vertraging is ontstaan, wordt de groep de gelegenheid geboden om even lekker in de Sprutel te gaan zwemmen. 

Na de zwempartij trekken we westwaarts langs de boorden van de Sprutel. Nog even lekker vies worden in het slik van de prieltjes die hier uitmonden. Voordat we op Schiermonnikoog afkoersen, wassen we het slik nog even van onze benen af en volgt het laatste stuk. Nog een half uur te gaan en we komen bij de veerdam aan land. 

Het is niet ver meer naar de spoelgelegenheid. Tijdens het wassen en omkleden komt de bus voorrijden voor een ritje naar het dorp. Lekker een paar uurtjes voor jezelf om op Schiermonnikoog rond te kijken. Winkeltjes bezoeken, een terrasje pikken, wat eten en drinken of nog een wandeling door de duinen ondernemen, 

het kan allemaal. Op een afgesproken tijd en plek, komt aan het eind van de dag de bus voorrijden om de groep naar de boot terug te brengen. Een uurtje later bent u weer terug in Lauwersoog.

 

Tijdsduur: Lopen: Ca. 3 uur. Totale tijdsduur: Varen + lopen, eilandbezoek, busritten en terugvaart: Ca. 8 uur.

 

Bovenstaand Schiermonnikoog arrangement kost €167,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer in hotel Waddenweelde.
Incl. Boottocht Lauwersoog-Brakzand, wadlooptocht Brakzand-Schiermonnikoog, bootreis terug, busvervoer op Schiermonnikoog, 3 gangen diner, toegang badhuis Waddenwellness, 2 overnachtingen en 2x uitgebreid ontbijt.
 


Prijs Aankomst datum Overnachting
€167,00 p.p. Half april t/m half oktober 2
 Aanvragen 
  
  Wadlooptocht 
 Klik hier om een tocht te selecteren 
  Datum 
 Klik hier om een datum te selecteren 
  Stap 3 
 Klik hier voor een arrangement 
  Stap 4 
  Klik hier voor extra's
 
  
Aanvragen
 
   Wadlopen Pieterburen
Hoofdstraat 84
9968 AG Pieterburen
Tel: 0595-528558 / 528203
E-mail ons
Wij zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 22.00

 Cadeaubonnen